img

Сръчна Коледа – да помогнем на майките на децата с увреждания!

/
/
/
246 Views

Този месец в София се провежда коледния базар организиран от фондация “Оле Мале”. Неговата цел е да даде помогне и да даде поле за изява на майките на децата с увреждания. Те не могат да работят “нормална работа” и всяка минута трябва да бъдат до децата си, за да им помагат и да ги обгрижват.

Поради тази причина на две жени – Елисавета и Красимира – майки на общо четири деца им хрумва идеята да създадат сайта Майко мила и инициативата Оле Мале!

Мотивирани от желанието си да помогнат и бездействието на държавата относно децата с уврежданията и техните семейства, се появява каузата “Оле Мале”. Целта на сайта е да даде събере труда на майките на едно място и да им даде възможността да творят с ръцете си. Събраните средства ще бъдат използвани, за да се финасира закупуването на материали за работа, както и за курсове по професионална преквалификация, за да се даде дълготрайна и смислена възможност на майките на деца с увреждания да се издържат.

Коледен базар Оле Мале

Всяка година базарът се провежда на различни места. Тази беше в НДК по време на Фестивалът на книгата и на Коледния базар пред Народния театър. Там хората имаха възможност да си закупят от страхотните неща, които са създали сръчните ръце на майките, част, от които може да видите в статията, а останалите като посетите фейсбук страницата на фондацията!

От 20 до 25 декември включително ще се проведе последната част от коледния базар. Той ще бъде разположен в МОЛ Сердика и

Кампанията на Оле Мале е целогодишна и всеки, който желае да помогне може да се включи.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text