img

Какво трябва и не трябва да правим през високосната 2020 година!

/
/
/
236 Views

Обхванало ни е коледното настроение. Голяма част от хората са вече при семействата си, други пък копнеят да преминат и последния работен ден, за да се приберат при тях. Трети поради една или друга причина няма да са с любимите си хора за празниците.

Нова година чука на вратата и следващите 366 (не 365) дни ще преминат под етикета “високосна”. Какво означава понятието високосна година и защо хората смятат, че има “специални” неща, които ще се случат.

Високосната година е веднъж на всеки 4 години. По подобие на европейското първенство по футбол и други шампионати от глобален ранг.

2020-та година ще бъде с един ден повече, защото както знаете по време на високосна година, февруари е с един ден по-дълг. В календара добавяме и числото 29.

Причината за добавянето му е това, че Земята обикаля около Слънцето малко по-дълго време и за да бъде обективно измерването на времето, се добавя допълнително денонощие.

Правилото е заставено от Григорианския календар, според който всички години, кратни на 4 са високосни, а изключение правят само тези, които са кратни на 100 и не са високосни.

За първи път терминът се появява по времето на Гай Юли Цезар. Тогава е бил измислен терминът bix sexus, което в превод от латински означава „вторият шести”.

Сигурно сега се питате защо денят е добавен към февруари, а не към някой друг от останалите месеци в календара.

Допълнителното денонощие било присъединено към най-късия месец – февруари, за да не се нарушава логиката на другите стандартни месеци.

Суеверия

Няма как да не се появят и те, предвид “мистериозното”, което лъха покрай понятието “високосна година”, която е ВЕДНЪЖ НА ЦЕЛИ 4 ГОДИНИ. Любителите на конспирациите ще си кажат, че веднъж на всеки 4 години ни посещават извънземните и то точно на 29 февруари. Дали е така или не…не знаем. Това, което знаем е, че през високосната година не бива да се сключва брак! Нито пък да се разтуря.

Друго поверие предавано от баба на баба, е, че бременна жена не трябва да се подстригва! В никакъв случай! Ако не спази това поверие, тя рискува рожбата й да се роди слабоумна! ФАК ЛОГИК!

Някои ще кажат, че , ако се родите на 29 февруари, то ще одъртеете по-бавно…ДА, АМА НЕ! Прието е родените на тази дата да празнуват появяването си на белия свят на 28 февруари или на 1 март…Демокрация! Избери си!

Общо взето 2020 година трябва да премине спокойно и без никакви рискове. Никакви нови бизнеси; ремонти; коли; телефони; мъже; жени; дрехи и т.н. Рискувате всичко да се провали!

Решение има!

Ако сте суеверен и вземете НЕнаучно доказаните твърдения за истина, то не унивайте.

Има решение на проблема и то не се продава за 50 лева намалено от 200 лева за първите 100 поръчали!

Просто трябва да изречеш съкровените думички и със силата равна на магическата карта щит “Огледална силна” от легендарната японска анимация Ю ГИ О, лошият късмет ще стои далеч от теб!

„Високосна година, остави за себе си лошото, а за мен – само добро”.

Какво да направим, за да ни върви

Досега говорихме за лошият късмет, но все пак монетата има две страни. Какво ли трябва да сторим през високосната година, за да ни върви!

Представете си следната картинка. Ужасен махмурлук ви мъчи на първият ден след Новата година. Както се казва, таванът се върти, донеси вратата да изляза. Обаче, чувате странен шум за този сезон – по прозорците капе. Усилва се. Май е дъжд. Да, дъжд е! Хуквай навън! Без чадър!

Смята се, че е на късмет да ни окъпе първият дъжд във високосната година. (за перничани може би ще е нещо повече!)

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

It is main inner container footer text