img

Зловещи резултати от аутопсии на починали от коронавирус споделиха китайски учени

/
/
/
2096 Views

Изследователи от Университета в Ухан, Китай разкриха, че коронавирусът е доста по-опасен, отколкото се смяташе досега. Аутопсии на жертви на коронавируса показват какви необратими вреди на белите дробове и имунната система нанася.

Даже болният да успее да се излекува, уврежданията на тъканите на белите дробове ще останат за цял живот.

Едно от възможните усложнения е недостигът на въздух. “Влиянието на COVID-19 върху организма на човека прилича на комбинация от ОРВИ (остра респираторна вирусна инфекция) и СПИН, защото той нанася вреди на белите дробове, и на имунната система”, съобщи за изданието Global Times Пън Чжиюн, служител в болница в Чжуннан, разположен близо до епицентъра на епидемията.

Вирусът-убиец тресна здраво по спорта в България! Отбелязва се, че коментарът доктор Пън е направил малко след излизането на статията на Лю Лян, съдебен медик от медицинския колеж в Тунцзи към Университета за науки и технологии в Хуачжун. Екипът на Лян е провел аутопсии на девет пациенти, починали от коронавирус, починали през февруари.

“Резултатите от аутопсиите, които сподели Лю, ме вдъхновиха. На базата на техните резултати аз смятам, че най-важното в момента е предприемането на мерки в ранния стадий на заболяването, за да се защитят белите дробове на пациента от необратима фиброза”, каза Пън.

Премиерът удари по масата, наложи тежка забрана заради коронавируса Белодробната фиброза е заболяване на тъканта на белите дробове, което пречи на свободното дишане.  Подобни патологични промени навремето бяха открити и у жертвите на пневмонията MERS.

Източник: За жената

1 Comments

Comments are closed.

It is main inner container footer text